English Romanian
RussianTurkish
The International CAtastrophic Risks Forum
2nd Edition
September 30th – October 4th, 2005
Antalya, Turkey
Titanic DeLuxe Hotel 5*
Home
ICAR Forum
Program
Participanti
Vorbitori
Conditii de participare
 
 
Main partners
ASIBAN
 
BCR Asigurari
 
BT Asigurari
 
Partners
ASIGEST
 
 
ORACLE
 
KARO
 
Millenium Insurance
 
Special partners
MARSH
SCOR
 
Official publication

 

Media Partner (U.K.)

REACTIONS

 

General Media Partener (Russia)
Russian Polis
 
BISER
 
Media Partner (Ukraine)
STRAHOVOI Club
 
Media Partner (Belarus)
Str
 
Media Partners (Romania)
Insurance Profile
 
XPRIMM Newsletters
 
Media Partner (Turkey)
Sigorta Dunyasi

ICAR 2005
 

Guvernul, Banca Mondiala, piata asigurarilor si oamenii de afaceri si-au propus sa identifice cele mai eficiente solutii privind gestionarea riscurilor de catastrofa la cea de-a doua editie a ICAR - The International CAtastrophic Risks Forum, 30 septembrie - 4 octombrie 2005.

ROMANIA ARE NEVOIE DE SOLUTII!

  • 2004 si 2005 pot fi considerati anii dezastrelor produse de inundatii, agravate de lipsa unor asigurari care sa le compenseze efectele.
  • seismologii avertizeaza ca in Romania exista probabilitatea producerii unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter in viitorul apropiat.
  • cutremurele, inundatiile, alunecarile de teren si alte fenomene de risc catastrofal afecteaza nu doar viata, ci si mediul de afaceri.
338 de localitati au fost afectate de inundatiile care au avut loc in ultimele zile in Romania, 1.462 de persoane au fost evacuate, potrivit Guvernului. 143 de case au fost distruse si 1.524 avariate, iar 41.929 de hectare de terenuri agricole au fost compromise. Autoritatile au decis sa mentina starea de alerta de gradul II in judetele Ilfov, Ialomita si Constanta, pentru a asigura interventia rapida a militarilor in cazul producerii unor noi viituri, a anuntat domnul Anghel ANDREESCU, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.
In Bucuresti, un bilant provizoriu arata ca apele au avariat 1.170 de locuinte, au inundat 1.500 de strazi si 33 de bulevarde, in timp ce 750 de bucuresteni au fost afectati de inundatii. Apa continua sa balteasca pe Soseaua Alexandriei si in Giulesti-Sarbi, dar situatia va fi sub control in cel mai scurt timp, a declarat Mioara MANTALE, Prefectul Capitalei.

STIREA ZILEI

Legislatia fiscala adaptata conditiilor locului
Ploile si inundatiile din aceasta saptamana au readus in discutie importanta crearii unui sistem de protectie impotriva riscurilor de catastrofa naturala.

In ceea ce priveste adoptarea unui sistem obligatoriu de asigurare a locuintei, autoritatile centrale sprijina aceasta idee.

"Cred ca este necesara o anumita obligativitate insa trebuie gasita o formula care sa adapteze legislatia fiscala conditiilor locului", apreciaza domnul Varujan VOSGANIAN, Presedintele Comisiei Buget, Finante, Banci din cadrul Senatului.

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor considera ca "Acest sistem ar fi benefic atat pentru populatia afectata, deoarece intr-un timp relativ scurt ar putea accesa fonduri pentru eliminarea daunelor produse de calamitatile naturale, cat si pentru bugetul de stat asupra caruia ar exista presiunii mai mici".

Aceste ipoteze vor fi dezbatute saptamana viitoare in cadrul ICAR 2005 - The International CAtastrophic Risks Forum.

Pentru detalii si inscrieri, click aici!
gianina.ungureanu@mxp.ro

DE CE ICAR FORUM?

Ce se intampla in Europa?
Situatia speciala a Romaniei
Ce pot face autoritatile
Instituirea unui sistem de asigurari obligatorii CAT
Colaborarea Autoritati Centrale - Mediul de afaceri

Ce este ICAR Forum?
With the participation of

The General Directorate of Insurance, Turkey
***
TSRSB

***
Ministry of Agriculture, Forests and Rural Development


With the special support of

UNSAR
The National Association of Insurance and Reinsurance Companies from Romania

UNSICAR
The National Union of Insurance Brokerage and Consultancy Societies from Romania

GESID
The Young Insurers Association, Turkey