English Romanian

ICAR Forum - Editii Anterioare

 
Forumul International al Riscurilor CAtastrofale
Schimbarile climatice si managementul riscurilor catastrofale
1 octombrie 2015
Editia a XII-a
Hotel Athenee Palace HILTON
Bucuresti, Romania
Despre
Vorbitori
Program & Tematica
Prezentari
Galerie Foto
Video
Participanti

ICAR 2015
 
Schimbarile climatice si fenomenele meteo extreme, din ce in ce mai frecvente si severe, vor necesita masuri proactive de adaptare sau de dezvoltare a capacitatii de adaptare; costul adaptarii la schimbarile climatice se va ridica intre 70-100 miliarde USD in fiecare an pana in 2050, se arata intr-un raport de sinteza realizat de Panelul Interguvernamental privind Schimbarile Climatice al Organizatiei Natiunilor Unite.

In viitor, schimbarile climatice vor majora preturile asigurarilor, iar in multe cazuri, vor determina si necesitatea sustinerii din partea guvernului pentru diverse programe de asigurare, se arata in raportul mentionat.

Fenomenele meteo extreme mai frecvente si mai severe vor creste pagubele pe segmentul riscurilor catastrofale, generand probleme in ceea ce priveste pastrarea unor preturi accesibile pentru politele de asigurare, in special in tarile in curs de dezvoltare.

Astfel, mecanismele de finantare impotriva riscurilor din sectorul public si cel privat, de tipul pool-urilor de asigurare, pot contribui la cresterea rezistentei contra acestor riscuri provocate de schimbarile climatice, dar daca cei care le implementeaza nu sunt atenti la structura lor si la provocarile actuale, astfel de solutii pot provoca esecuri in piata. Guvernele joaca adesea un rol cheie ca entitati de reglementare sau chiar ca 'asiguratori', in ultima instanta.

In acest context, tematica ampla a schimbarilor climatice si a managementului riscurilor catastrofale, precum si modul in care acestea influenteaza inclusiv asigurarile agricole, va fi dezbatuta la cea de-a XII-a Editie a Forumului International de Riscuri Catastrofale - ICAR 2015, care va avea loc in data de 1 octombrie 2015, la Hotel Hilton din Bucuresti.Organizatori
MAI
Media XPRIMM
WORLD BANK
Cu Sprijinul Oficial
  UNSAR  
Partener Strategic
PAID
Partener Principal
JLT
Parteneri
OMNIASIG
Verasig
Parteneri Media
9AM
Stirile pe Scurt
Revista BIZ
Q Magazine
RFI
ZIUA VECHE
StirileImobiliare.ro
 

Asigurari | Pensii Private
XPRIMM.RO | Revista PRIMM Asigurari si Pensii | ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR | Insurance Profile