English Romanian

ICAR Forum - Editii Anterioare

 
Forumul International al Riscurilor CAtastrofale
Managementul riscurilor catastrofale
11 octombrie 2016
Editia a XIII-a
Hotel Sheraton Bucuresti - Sala Platinum
Bucuresti, Romania
Despre
Program & Tematica
Vorbitori/Prezentari
Participanti
Galerie Foto
Video

ICAR 2016
840 miliarde dolari - valoarea pierderilor economice cauzate de catastrofele naturale in ultimii 20 de ani in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Din acestea, doar 195 miliarde dolari au fost pierderi asigurate, fiind o diferenta de 645 de miliarde nerecuperate, arata cele mai noi date in domeniu.

De asemenea, potrivit estimarilor Bancii Mondiale, catastrofele naturale cauzate de schimbarile climatice si fenomenele meteo extreme vor afecta 1,3 miliarde de oameni si active in valoare de 139 mii de miliarde euro pana in anul 2050.

Dincolo de recomandarile institutiei ca marile orase ale lumii sa adopte urgent masuri proactive, raportul atrage atentia asupra faptului ca valoarea totala a daunelor de pe urma catastrofelor naturale si frecventa acestora a crescut alarmant in ultimii ani. Astfel, situatia se va agrava pe fondul incalzirii globale, cresterea numarului populatiei si a gradului de concetrare in zonele urbane (populatia din 14 cele mai mari orase din lume va creste cu minim 40% pana in 2030).

Cum ar putea contribui asiguratorii / reasiguratorii la diminuarea impactului riscurilor de catastrofa naturala? Care sunt mecanismele de finantare impotriva riscurilor provocate de schimbarile climatice? Cum sunt regularizate aceste daune si cum putem creste gradul de penetrare in asigurarile agricole, un sector deosebit de important pentru economia Romaniei?

In acest context, tematica ampla a schimbarilor climatice si a managementului riscurilor catastrofale, precum si modul in care acestea influenteaza inclusiv asigurarile agricole, va fi dezbatuta la cea de-a XIII-a Editie a Forumului International de Riscuri Catastrofale - ICAR 2016, care va avea loc in data de 11 octombrie 2016, in Bucuresti.



Cu Sprijinul Oficial
 
MAI
WORLD BANK  
Partener Strategic
PAID
Parteneri Principali
JLT
PCS
Parteneri
SAFETY Broker
MARSH
Parteneri Media
RFI Revista BIZ
ZIUA VECHE 9AM
Organizator
Media XPRIMM
 

Asigurari | Pensii Private
XPRIMM.RO | Revista PRIMM Asigurari si Pensii | ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR | Insurance Profile